Alla inlägg den 23 februari 2020

Av Sara - 23 februari 2020 12:52

Ja det är otroligt vad vi har behov av att vila och ta det lugnt på helgerna nu för tiden. Vi kör ju 66-dagarsutmaningen så vi äter ju restriktivt med kcal under veckorna. Det sätter nog sina spår på orken. Sen har vi så många småsaker som är på gång just nu att det är lite pyssel och möten och tänkande hela tiden. Det tär liksom på orken det med. Energinivåerna har sjunkit till miniminivå.

Igår skjutsade vi Olivia till en träff med konfirmationsgruppen i Munkviken. Vi passade på att kolla in ett havsbad därute och se om vi kunde stå med husbilen på sommar eller vinter. Där kunde vi njuta av de vackra vintersolstrålarna och den kalla vinden några minuter. Djupa andetag för att må bra i kropp och själ.

På em for jag med William på shoppingtur. Killen växer visst så det knakar så han behöver nya byxor igen. Väl hemma blev det matlagning tillsammans med barnen och vi njöt av god kyckling med nudelsallad!

Mellomys och Olivia bakade en snickerskaka med apelsin ur vår bok som vi kunde njuta av efteråt. Åh så god den var! Att man kan njuta så mycket av ?nyttiga? godsaker.

Allt behöver inte vara glukossirap, socker och vetemjöl för att vara gott. Det är bara att välja att lägga ner tid på att laga och baka gott så kan man äta bra mat som gör gott för kroppen. Fantastiskt!!

Idag har jag ätit en god frukost med kvarg, blåbär, hemmarostad müsli och kaffe med fröknäcke m jordnötssmör. Tog även en av mina energibarer till. Sen var jag mätt. Supergott och mättande!
Jag for och tittade på Olivias innebandymatch idag. Hon skulle stå i mål. Det väckte många gamla innebandyminnen till liv att kliva in på Eddahallen.

I em ska vi ha kalas för Joakim som fyller 20 år så då blir det smörgåstårta och efterrätt som vår eminenta förskolekock Maria har gjort. Det ser jag fram emot. Kommer att bli gott. Då rubbas ju vårt intag av lågkolhydratkost och rätt antal kcal, men vi tänker att är det kalas så är det, och då väljer vi helt enkelt att återgå till rätt sorts kost efteråt.
Ikväll har jag skivstångspass igen. Ser fram emot det. Jag har två nya låtar i programmet som jag ska köra. Blir bra!!

Ha en skön söndag och fyll den med mycket värda grejer! :) Njuuut!!!

Ovido - Quiz & Flashcards