Alla inlägg under september 2019

Av Sara - 22 september 2019 21:02

Jajjemen! Satt pall i soffan igår kväll från sju o gick o lade mig före elva. Fick strikta instruktioner av dottern att inte ställa väckaren till idag. Jag sov till kl.09.30 Vaknade visst vid sex och åtta men hade så ont i kroppen att jag bara vände på mig o sov igen.
Till frukost kände jag mig rätt pigg. Barnen åt havregrynsgröt och jag kokade frögröt. En antiinflammatorisk variant med gurkmeja i! Gott!

Sedan blev det lite bakning. Jag gjorde lchf-kakor o Olivia en långpanna med riktigt söta kakor. Båda blev goda om du frågar mig. Hihi...

Eftermiddagen har gått åt till att försöka känna hur kroppen mår egentligen. Den har inte varit på topp. Jag har ont längs hela ryggen som en influensa. Känner mig tung i huvudet men har ingen feber. Jag tänkte att jag skulle klara av skivstångspasset, med lägre vikter i så fall, men jag fick krypa till korset. Orkade inte. Kallade in förstärkning som tack o lov kunde ställa upp!!
Jag orkade just så pass tvätta klart altanen. Men det var ett bra terapijobb. Jag gick bara långsamt fram o tillbaka m tralltvättaren kopplad till högtrycken, så den gjorde ju jobbet. Fint blev det. Jag fick njuta av kvällssolen också.

Min älskade fru dök upp mitt på dagen hemma idag! <3 Hon är lurig som inte meddelar när hon har tänkt vara hemma. ;) Men jag anade såklart. Åh, vilket härligt återseende det blev! Jag har längtat så mycket efter hennes varma närhet. Tårarna kom till o med.
Vi gör i princip allt tillsammans jag o min fru. Vi bygger, handlar, städar, jobbar... ja i princip allt. Det är underbart. Jag längtar efter att ha henne vid min sida när hon inte är där.
Det blev ett dopp i spaet innan sänggång. Vi tog pannlamporna och en bok o läste lite grann. Mysigt!
Tidig sänggång för att kurera kroppen. Natti natt! <3

Av Sara - 21 september 2019 19:23

Dagen började redan före 06 då jag vaknade av mig själv. Hade ställt klockan på 06.15 men på vardagar så den ringde inte. Jag klev ändå upp då och klädde mig för en promenad. Det var lite mer moln än igår men en riktigt fin morgon.

Jag gick mestadels idag. Ville bara njuta av morgonen. Dessutom hade jag inte så bråttom hem för frukosten var inte bokad förrän till 09.30, vilket barnen bestämt. :) Sovmorgon kallar de det för.
Jag hade lite egentid med stretch, dusch och massage i massagestolen. Jag tog med mig och lyssnade på några nya låtar till mitt skivstångspass samtidigt. Skönt att bara byta ett par låtar åt gången istället för att byta ett helt pass. Mindre nervös för premiären då! ;)
Till frukost blev det smoothie som Olivia gjorde. William ville ha plättar så han gjorde det och därmed blev det liksom brunch av det hela. Jag åt av mina bananplättar jag hade kvar sen igår.
Jag blev rätt seg där vid tolvtiden. Tog mig ändå för att städa och skura golven.

Eftermiddagsfika med dottern. Sen tog jag rast: sov en kvart på soffan. Skönt o välbehövligt. Jag borde nog inte gjort nåt mer idag. Kände mig redan då trött o slut i kroppen. Men istället för att lägga ner o inse vad min kropp säger till mig så klädde jag mig och gick ut o skurade resten av husfasaden. Sedan övre delen av altanen.

Men nu är jag så slut att jag vilar i soffan medan barnen gör middag. Älskade barn, så fina o duktiga! Det gör ont i hela kroppen. Den skriker LIGG NER FÖR BÖVELEN!!! Varför kan jag inte förstå? Varför kan jag inte lyssna på min kropp?? Jag vet ju egentligen vad alla dessa tecken/SKRIK från kroppen betyder. Hmm... Ok. Jag ligger ner resten av kvällen i alla fall. Det är säkert bra imorgon.

Natti natt... Zzz

Av Sara - 20 september 2019 21:25

   

  

Idag tog jag ledigt från jobbet eftersom det fanns den möjligheten. Då blev det också läge för mig att fylla dagen med precis det jag ville. Klockan stod på 05.55 Jag klädde mig o for ut på en promenad. Det blev lite intervaller faktiskt för att testa mina hälsenor och benen. Jag ville få blodcirkulation i kroppen för att få ut mina slaggprodukter. Baksidan på högra benet har känts som en lårkaka länge nu. Jag stannade och stretchade lite och det var mycket skönt.
Det var en helt magisk morgon! Solen hade just gått upp. Jag gick längs älven och njöt av den krispiga luften som gav morgondis över vattnet och solstrålarna som bröt fram. Jag hade dock valt att lämna telefonen hemma så det blev ingen fantastisk bild till bloggen. Men, som alla vet, så brukar ju ändå inte ett foto göra världen rättvisa. ;)

Jag hade "bokat" frukost tillsammans med barnen strax efter sju och hann hem, t.o.m en snabb dusch, innan dess. Dottern gjorde smoothie och vi planerade dagen tillsammans.

Jag stökade på hemma med lite olika jobb på datorn. Bland annat förberedde jag lite inför Vindelälvsdraget som ska ses nästa vecka. För er som inte vet så är jag delaktig i att organisera hundtävlingen Vindelälvsdraget som alltid äger rum fredag till söndag v.11 Kolla in www.vindelalven.se/vdrag för mer info!
Till lunch stekte jag mina nyuppfunna lchf-plättar: rivna äpplen, mosade bananer, ägg, Chiafrön, salt, kanel och kardemumma. De blev så goda att de gick bra att äta utan någonting till men jag valde ändå att piffa upp dem med hemmagjort äppelmos och vispgrädde.

Efter lunchen var det dags att gå ut. Fortfarande inte jättevarmt. Jag klädde mig i regnkläder och stövlar för ändamålet: tvätta fasaden med trädgårdsslangen och en borste. Det gick faktiskt superbra! Fint blev det. Det är ju vår nyuppsatta träkompositfasad från Scandinavian Plank. Den behöver tvättas av för att få en jämnare färg eftersom lite smuts låg kvar från tillverkningen vilket gjorde att det regn som fallit gjort att de sett fläckiga ut. Det har varit ett projekt över hela sommaren att byta fasad. Det bästa med denna fasad och bytet har varit att när den är uppsatt så är den färdigmålad!! Wohoo!! Tjopp - färdigt! :-) Nja, riktigt så fort har det inte gått. Vi har ju skruvat o skruvat och nu är sista väggen uppe. Puh! :D

Dottern kom hem och vi for på stan för att träffa sonen och köpa nya skor och innebandydojjor. Vad grabben växer!! 45:or!! Varifrån fick han dem?? Jajja, bara att betala o se glad ut. :)
Middag hemma med barnen men sen drog de iväg på fritidsgården, vilket gjorde att jag fick ha tv-mys ensam hemma. Ganska skönt men jag skulle kanske bara gå o sova. Jag tände en massa ljus, vilket jag älskar. Riktigt mys ska det vara!

Jag är hur trött som helst.
Imorgon är en ny dag med massor av nya möjligheter!
Natti natt <3

Av Sara - 19 september 2019 22:37

Iblandande man fundera över vad som är värt det? Vad är meningen med livet? Meningen med mitt liv var definitivt att jag skulle bli tillsammans med Anneli. Det var så härligt det som ett barn på jobbet sa till mig idag: ?förut hade Anneli ingen Sara, tur hon har en Sara nu?. <3 Vad är väl det om inte god insikt om äkta kärlek?! Vi småskrattade lite tillsammans åt det sen. Hihi...

Jag träffade en bekant idag som frågade mig om jag inte längtade tillbaka till konsultandet och att beräkna på konstruktioner igen?! Nej, sa jag definitivt. Jag har ju bästa jobbet. Idag har vi varit ute i det härliga höstvädret. En cykeltur och grillning till lunch. Kan man ha det bättre? Skulle inte tro det.

I afton for min älskling till stugan och skulle bara mysa alldeles ensam i helgen. Mysjobba och må gott. Jag valde att vara hemma och få lite kvalitetstid med barnen. Men jag saknade henne redan innan hon farit!!! <3
Så ikväll var jag med dottern på fotbollsavslutning och sen tog vi ett dopp i spaet. Varmt o skönt i den kyliga kvällen!

Lite pyssel o städning här hemma innan sänggång så nå Idol blev det då inte.
Olivia har gjort två fina tidningshållare som hon inte vill ha själv så vi får se om de passar på jobbet nånstans.

Detta får avsluta denna långa dag. Imorgon ser jag fram emot frukost tillsammans m barnen. Kanske det blir en promenad sedan. Jag har nämligen tagit ledigt från jobbet. Känns skönt att få jobba lite hemma med det jag själv planerar in.
Nu ska jag krypa ihop som den här larven vi såg idag. Undra vad det var för larv? Kanske den kommer att bli en fin fjäril så småningom?
Snipp snapp snut... hihi...
Ses imorgon! Natti natt

Av Sara - 18 september 2019 19:41

Jag vaknade i natt och tänkte att det är ju mörkt så jag går väl på toaletten. Då är det lätt och mycket skönt att somna om sedan. Satt på toaletten och insåg att klockan var halv fem redan. Puh! Jag som ska upp redan klockan fem. Så jag ställde om klockan till kvart över fem istället. Då var det skönt att vakna efter 45 minuter. :) Jag öppnade på förskolan; mörkt och mysigt - jag tog på mig en fleecetröja så jag slapp frysa på morgontimmarna. 

På förmiddagen tog vi en promenad med barnen i skogen.

 

Vi upptäckte de fina höstfärgerna och ett helt gäng sena blåbär som hängde kvar. Mums så goda! Där fick vi hela C-vitamin behovet för denna vecka tillgodosett. Bra med vitaminer och antioxidanter nu i sjukdomstider!! :)

 


Jag försöker verkligen njuta av dessa fina tillfällen. Eller det avslappnade eftermiddagsfikat jag o min fru hade när jag kom hem från jobbet. <3 Hon hade gjort en så god smoothie och så tog jag en kaffekopp från min Jura. Det var gott!

Dessvärre hoppar hjärnspökena fram ibland. Jag inbillar mig saker. Att människor inte trivs eller att de inte trivs med mig eller mitt sätt. Då försöker jag vända och vrida på situationerna så att jag kan försöka förstå vad jag kan göra annorlunda. Hur jag kan visa på ett bättre sätt vad jag menar eller försöker låta gladare, för egentligen är jag ju glad. Jag kan bara låta sur och tvär och sådär otrevlig ibland. Men det är inte meningen. Jag har mina åsikter. Det har jag. Det vet jag om. Och tyvärr kan de komma ut för snabbt ibland. Men jag vill inget illa. Det vet jag ju. Så jag försöker skaka av mig obehaget och intala mig att om någon har något otalt med mig så får de väl ta upp det. Jag kan inte läsa andra människors tankar och veta vad de tycker. De får helt enkelt tala om det för mig för att jag ska förstå. Åsså försöker jag vara så kärvänlig och go' och glad som jag bara kan. Jag försöker visa andra människor att jag trivs med dem och tycker om dem. Jag försöker berömma dem och säga vad jag tycker att de är bra på. Jag hoppas att det går fram och att det uppskattas. :) Världen behöver mer kärlek! Var med och sprid mera kärlek ni också!


Jag satte mig vid datorn vid sjutiden och tänkte att det skulle bli lite gjort av de saker som ligger på min att-göra-lista, men så var icke fallet. Det är alltid så mycket annat som kommer emellan. Nåja, det får jag ta en annan gång. Livet är för kort för att gräma sig åt det. Jag valde vad jag skulle göra denna kväll och det står jag för. :) 


Imorgon får vi fylla dagen med värda grejer igen! Det ser jag fram emot. Natti natt!



Av Sara - 17 september 2019 22:07

Idag blev det en äppeldag! Vi plockade äpplen på jobbet med barnen och gjorde äppelskivor som vi trädde upp på snören så att de kommer att torka och bli goda snacks! Vi gjorde också äppelmos på jobbet och ännu mer när vi kom hem. Fortfarande fanns det äpplen kvar så vi funderade på vad annat vi kunde göra. Det blev en sats äppeldryck. Det har vi aldrig provat förut. Vi får se om några dagar hur bra det blev! Mmm gott! hihi... 

Efter maten for jag på Friskis igen och vickade på ett skivstångspass. Det var fem härliga deltagare där! Superkul som alltid! Jag tog det lugnt med vikter idag eftersom det var tredje dagen i rad som jag körde skivstång och igår körde jag lite hårdare när jag kunde vara deltagare. Ändå fick jag mjölksyra i låren. Bara på uppvärmningen liksom! :( Bara att kämpa på och försöka ta fler långa promenader för att skölja ur kroppen. 

 

Visst är det lustigt?! Jag hade en deltagare som var så 'lämmen' efter träningen i helgen så hon kunde knappt bära nåt tungt. Jag sa hurtfriskt (bra som jag är på att ge goda råd till andra - men kan inte följa dem själv): "Du får ta långa promenader så blodet cirkulerar, och drick ordentligt." HA! Så kan det gå; ge råd till andra men inte kunna följa dem själv. Ajabajja Sara. Hmm... Behöver ta hand om mig själv lite mer. Idag stressade jag inte i alla fall. Nåt positivt idag!!


Jajja... Jag minns hur solen tittade fram idag på em då jag kunde njuta en liten stund av den. 

 


Nu är det dags att sova. Natti natt. Ses imorgon! Då ska jag fara och räta till kroppen hos en bra gubbe! :) Tjing!

Av Sara - 16 september 2019 20:09

Igår till middagen blev jag visst lite stressad. Vi var ute och jobbade tillsammans med pappa på huset och jag skulle hinna in och äta innan jag skulle iväg på mitt skivstångspass plus att mappa skulle dra iväg hemåt. Puh! Vi vinkade av dem sedan lade jag mig på soffan i fem minuter just innan jag skulle fara på träningen. Det behövdes verkligen. På kvällen sen kändes det rätt bra. På natten vaknade jag och hade ont i magen. Svullen och spänd mage. 

För ett år och fyra månader sedan hade jag så ont i magen att jag inte visste vad jag skulle göra av den. När jag hade haft det i ett dygn åkte vi in på akuten. De undersökte mig och tog prover i två timmar, men hittade inget. Jag fick smärtstillande för magen som hjälpte och sedan kunde jag åka hem. Jag har aldrig haft stressmage förut, men nu visste jag verkligen hur det kändes. Dagarna efteråt tog jag det mycket lugnt särskilt om magen kändes lite orolig ibland. Och sedan dess har jag inte känt av det. Förrän igår. För att lugna magen har jag druckit Phytolife idag. Den gör kroppen basisk eftersom den är gjord på alfaalfa och innehåller klorofyllin och pepparmintolja. Främjar matsmältningen. Mmm så god! 

Nu känns det mycket bättre, men tyvärr stressade jag innan träningen ikväll igen... När ska jag lära mig?


Jag bestämde mig för att ta cykeln till träningen ikväll. Det tar typ lika lång tid som att köra dit och hitta en parkeringsplats. Jag måste ju dessutom betala när jag tränar så tidigt som fem, så det valdes bort. Det tog bara tio minuter att cykla dit. Kände att det började anas mjölksyra i låren. :( Det är bara att försöka trampa lättare för att få det att gå bort. Idag var det en gästledare som skulle komma på Friskis. Jättekul att få bli inspirerad av nån annan!! Vilket driv! Hon virvlade in ett par minuter i för taxin hade varit sen. Hejsan, hoppsan, jag trodde att jag skulle behöva hoppa in och leda passet i alla fall. hihi... Hon körde många annorlunda övningar och jag kunde inte riktigt urskilja lika tydligt som jag har i mitt pass de olika blocken. Men jag har ju inte lett skivstång så länge. :) Jag körde på ganska hårt, men kände ju direkt av låren och mjölksyran. Tänker att jag ska ta det soft ett tag framöver. Ska nog bara gå upp i gymmet och köra få repetitioner i varje set för att öka eller åtminstone bibehålla min styrka för jag skulle ju träna på sköljprogrammet här ett tag!! Gah!! Det är så tråkigt. MEN jag kanske behöver det även för huvet och magen. hihi...

Cykelturen hem blev riktigt soft. Jag myste i solnedgången...

 


Träffade på sonen på väg på fritidsgården och träningen. Han hade lagat köttfärssås och spaghetti som väntade på mig när jag kom hem. <3 Lycka! Den var jättegod.

 

Fick äta i lugn och ro med min fru och sedan tog vi ett bad i spaet. Dottern kom också och hoppade i. 


Jag läste några kloka ord från Olof Röhlander idag, eftersom jag prenumererar på ett veckobrev från honom. Han skrev om att i teorin vet vi hur andra bör leva sina liv. Många delar dessutom med sig av sina kloka råd. Olof tyckte att man ska sålla bland dem och hitta sin egen väg. Det är viktigt att inte tappa bort sig själv. Det har jag gjort många gånger. Flera gånger har jag sökt och sökt efter min väg men inte hittat den, fast jag har valt en väg som funkat ett tag. Nu vet jag att jag med jämna mellanrum behöver ge mig själv tid. Tid att vara för mig själv och göra det jag vill. Det kan vara nåt stort eller smått. Jag tror att det är nåt som alla behöver. Vi ska inte omge oss med andra personer och intryck hela tiden för då kanske vi tappar bort oss själva. Dessutom ska vi omge oss med våra nära och kära och de som ger oss energi. 


Nu ska jag ta min inspiration från dagens skivstångsledare och hitta lite nya låtar till mitt eget pass. Ta hand om dig själv och dina nära där ute. Andas och reflektera. Det är så mycket lättare att sova gott då. Natti natt! 

Av Sara - 15 september 2019 21:21

Imorse blev det lite mer sovmorgon än igår morse. Det regnade ute och skulle regna hela dagen, så det kändes inte vara någon brådska ut. Frukost med mamma och pappa och sen började vi med lite husjobb. Byggde en lucka till vindan som vi byggt fasadrunt ute på gavlarna igår,

 

sätta lite mer panel, sätta upp några extrastolpar till altantaket och montera en utomhuslampa. Tur vi har pappa som är elektriker! Vi köpte en utomhuslampa (av typ 15... hihi...) och tänkte att vi (läs pappa) provmonterar den och kollar om det blir bra så kör vi på dem. Han tyckte det var knöligt att få ihop alla kopplingar som skulle in i den där lilla sockeln på lampan men det gick. Ja, se elektriker, de är liksom magiker på nåt sätt. De fixar allt! Sen skulle vi bara trycka på knappen för att se hur den lyste, men det gjorde den inte... Hmm... Vår elektriker som kopplat in elcentralen och det behöver visst komma hit och berätta hur vi får igång ytterbelysningen. Okidoki! Då kör vi så.

När vi hållit på ett tag idag, så kände jag att: "när vi går in för lunch kommer kanske mappa att vilja fara hem sen, och när de far hem kommer inte vi att orka gå ut o jobba nå mer - hoppas att de inte far hem så snart!" hihi... Det gjorde de inte heller. En sen lunch vid ett och sen jobbade vi på till halv fem innan det var dags att avbryta. Tack och lov för denna dag och denna helg! Nu har vi gjort klart så mycket mer på fasaden. Inte alls mycket kvar nu känns det som.    Tusen tack till mappa som kom och hjälpte oss i helgen. Jag ska sova gott på örngottet som mamma strukit!   


Skivstångspasset idag var suveränt roligt. Flera jag kände och några nya ansikten. Alltid roligt att inspirera andra till att träna! På väg hem dök jag förbi Ica för att handla lite fil. Hittade visst en fruktlåda också. Det blev en riktig guldgruva: det visade sig att vi fick med kantareller i den!!! Så det blev en kantarelltoast till kvällsfika. :) Ja, där blev det lite kolhydrater igen. Men, men, det valet gjorde jag! Vi gjorde dessutom en mycket näringsrik smoothie: hallon, jordgubbar, selleri, grönkål, frön och mjölk. Mmm, vad god den var!! Det räcker till frukosten imorgon också. 


Nu är det natti natti! Jag ska lyssna på regnet och läsa lite bok tror jag. Imorgon är en ny härlig vecka. Det blir fotografering på jobbet och ett skivstångspass med en instruktör jag aldrig träffat.   

Ovido - Quiz & Flashcards