Alla inlägg under oktober 2019

Av Sara - 1 oktober 2019 22:20

Hade ju feber igår så jag blev hemma idag. Det snurrar fortfarande väldigt mycket när jag ändrar läge på huvudet. Antagligen en baskilusk som satt sig för att vila lite på balansnerven. :(
När jag sovit nio och en halv timme i natt klev jag upp. Redan halv åtta alltså. Dottern undrade varför jag var vaken så tidigt när jag nu hade chansen att sova. Tonåringar önskar gärna en sovmorgon!! :)
Jag tände ljus för att ha lite mindfulness i mitt kök på förmiddagen. Passade på att baka mitt goda grova bröd i limpformarna. Bytte ut vetemjölet mot bovetemjöl vilket inte gjord nån skillnad vad jag kunde känna. Mycket gott!

Idag bestämde jag mig för att inte köra strikt utan mejeriprodukter. Jag tänker att bara åtgärden att inte dricka mjölk kommer att göra avsevärd skillnad för mig. Jag dricker normalt sett minst en halvliter mjölk om dagen. Om jag tar bort det och istället väljer att äta normal naturell yoghurt, kvarg, creme fraische osv så kommer det att göra skillnad. Jag kan dessutom välja att ha mandelmjölk eller havremjölk i smoothies osv så de smakar gott. För att göra smoothies på vatten blir inte lika mumsigt.
Det andra jag tänkte att jag skulle bestämma mig för är att försöka undvika socker och vitt mjöl i så stor utsträckning som möjligt. Dvs äta grova bröd precis som det jag bakat eller fröknäcke osv. Bara äta godsaker om det bjuds och fortsätta undvika godis. Godis har jag faktiskt inget behov av. För mig räcker det med en mörk chokladbit och jordnötter ibland. Det är mitt fredagsmys. :)

För att kurera mig har jag sovit i soffan idag och gjort citron- och ingefärsvatten. Gott för själ och hjärta!

Nu är det dags att släcka lampan! Imorgon är en ny dag med mera kureratid. Natti natt!

Ovido - Quiz & Flashcards